Χοροθέατρο 2018

Μαθήματα Εργαστηρίου

Photo5 947X288

Χαρακτήρας Μαθημάτων

 
 

Πρόκειται για μία διοργάνωση μαθημάτων στην ερμηνευτική διαδικασία.Τα μαθήματα του εργαστηρίου λειτουργούν :

> ως μετεκπαιδευτικό στάδιο των παραστατικών τεχνών για τμήματα προχωρημένης τεχνικής,

> ως βασική εκπαίδευση στις παραστατικές τέχνες για τμήματα αρχαρίου τεχνικού επιπέδου.

Στοχεύουν κυρίως στην ανάπτυξη τεχνικής και αξιοποιούν κατά μέγιστο τρόπο την όποια υπάρχουσα (προχωρημένου ή αρχάριου επιπέδου αναλόγως του τμήματος). 

Εκπαιδευτής και μαθητής λειτουργούν ως συνεργάτες σε προσωπικές διαδρομές απογύμνωσης, από-επένδυσης του εσωτερικού χώρου, έκθεσης και απάρνησης του αντιστεκόμενου εγώ.  Τα μαθήματα του εργαστηρίου συνδυάζουν διαφορετικά είδη παραστατικών τεχνών (χορό, θέατρο, μουσική). 

Θεατρικό Κείμενο

 

Η διείσδυση στη φιλοσοφία και στη μεθοδολογία του θεάτρου βασίζονται σε υψηλές αισθητικές έννοιες. Η κειμενική θεματολογία αντλείται από το βιβλίο του "Μάγια της Πεταλούδας" του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα.

Θέματα Εκπαίδευσης

 

" Οι τέχνες μοιάζουν μεταξύ τους εξ αιτίας των αρχών τους, όχι εξαιτίας των αποτελεσμάτων τους " Etienne Decroux . Συνεπώς, οι ερμηνευτές (ηθοποιοί, χορευτές, μουσικοί) μοιάζουν μεταξύ τους εξαιτίας των αρχών τους και όχι εξαιτίας των τεχνικών τους. Οι θεατρικές αρχές αποτελούν μία κωδικοποιημένη θεατρική παράδοση. Ενδεικτικές θεατρικές αρχές είναι : Η φωνή του σώματος και ο χορός της φωνής, η εμβάθυνση στο θεατρικό χρόνο, ο χορός των αντιθέσεων, ο μετασχηματισμός της ενεργητικής φαντασίας, η συμβολική και λυρική πράξη, η ισοδύναμη μετάθεση, η συνεπής ασυνέπεια και η αρετή της παράληψης

Ολοκλήρωση Εργαστηρίου

 

Βασικός στόχος του εργαστηρίου είναι η πρόοδος του τμήματος. Ωστόσο το τμήμα που ολοκλήρωνει επιτυχώς και εγκαίρως την ύλη του, κατά το ολοκλήρωση του εργαστηρίου θα έχει την δυνατότητα να πραγματοποιήσει παρουσίαση ή παράσταση.

Δείτε προηγούμενα εργαστήρια

 
 
e-max.it: your social media marketing partner