Μαρία Φουντούλη

χορογράφος, χορεύτρια

Είμαι αριστούχος απόφοιτη της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (2007) και του Παιδαγωγικού τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (2012).

Ως χορεύτρια έχω συνεργαστεί με τις ομάδες Sinequanon, Χορευτές, Λάθος Κίνηση, Ομάδα Σύγχρονου Χορού του Χάρη Μανταφούνη, Ζήτα, Αμφίδρομο χοροθέατρο, ομάδα χορού Κώστα Τσιούκα, Hellenic Dance Company καθώς και με την Ερμίρα Γκόρο, Κατερίνα Ανδριοπούλου, Αγνή Παπαδέλη-Ρωσσέτου και Ηρώ Αποστολέλλη Έντγεν Λάμε, Θέλγια Πετράκη κ.α.

Στο θέατρο έχω συνεργαστεί ως χορογράφος με την ομάδα 3rd person theater group στις παραστάσεις «Πόση Γη χρειάζεται ο άνθρωπος» στο δημοτικό θέατρο Πειραιά και στο «Άσμα Ασμάτων» στο δηπεθέ Κοζάνης. Έχω επίσης συνεργαστεί με τον Μανώλη Μαυροματάκη στην παράσταση «Η Ριμάδα η ζωή» στην μικρή επίδαυρο στα πλαίσια του φεστιβάλ Αθηνών και με την Αντιγόνη Νέτα στην παράσταση «Η αφήγηση της Αντιγόνης» στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Από το 2008 διδάσκει σύγχρονο χορό και αυτοσχεδιασμό σε παιδιά και ενήλικες.

Έχω συνεργαστεί με ερασιτεχνικές και επαγγελματικές σχολές χορού όπως τη Σχολή χορού Έλενας Βακαλοπούλου, τις επαγγελματικές «Ακτίνα» και «Χορός», το Κέντρο Μελέτης Χορού Ι&Ρ Ντάνκαν, το Baile de Barrio, τη Σχολή χορού Αλίκης Καζούρη και Τιτής Αντωνοπούλου στην Άνδρο, τη Σχολή χορού motus, κ.α. Το Σεπτέμβρη του 2013 κλήθηκε να αναλάβει την εισήγηση του μαθήματος του Σύγχρονου Χορού στις εισαγωγικές εξετάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού. Έχω συνεργαστεί ως δασκάλα και χορογράφος με τη νεανική ομάδα σύγχρονου χορού C-Lab, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Κατερίνας Ανδριοπούλου.

Από το 2014 συμμετέχω ως εμψυχώτρια στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Dancing to connect» της Battery Dance Company σε συνεργασία με τη Στέγη Γραμμάτων και Tεχνών του ιδρύματος Ωνάση που λαμβάνει χώρα σε δημόσια σχολεία της Αττικής και της Περιφέρειας.

e-max.it: your social media marketing partner