Νίκη Ανδρικοπούλου

ηθοποιός

Γεννήθηκα το 1980 στην Αθήνα. Σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη συνέχεια έκανε Μεταπτυχιακό Δημιουργικής Γραφής με κατεύθυνση στην Αγγλοσαξωνική Ποίηση στο τμήμα Αγγλικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, από όπου αποφοίτησα με άριστα.
Συνέχισα με σπουδές θεάτρου στην Δραματική Σχολή Αρχή της Νέλλης Καρρά, καθώς και πρωτύτερα στο Θέατρο των Αλλαγών
Έχω επίσης μαθητεύσει στο τμήμα Νεοελληνικής Ποίησης του Ιδρύματος Τάκη Σινόπουλου και έχω παρακολουθήσει τον κύκλο σεμιναρίου στο Τμήμα Μυθιστορήματος του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου με διδάσκοντα τον κ. Στρατή Χαβιαρά, καθώς και σεμινάρια υποκριτικής για επαγγελματίες ηθοποιούς με την Όλια Λαζαρίδου, την Ελένη Σκότη, τους BlindspotTheatregroup κ.α. Έχω παίξει Ιονέσκο, Στρίντμπεργκ, Τσέχωφ, Αριστοφάνη καθώς και κείμενα νέων Ελλήνων συγγραφέων στα θέατρα Αλκμήνη, Επί Κολωνώ, Άβατον, CabaretVoltaire, BoozeCooperativa κ.α. Συνεργάομαι με το LivingTheatre της Νέας Υόρκης σε streetperformance στην Αθήνα. Υπήρξα μέλος της ομάδας χοροθεάτρου Κινητήρας της Αντιγόνης Γύρα και της ομάδας contactimprovisation του Πάρη Μαντόπουλου (Αρχή) καθώς και του Κωνσταντίνου Μίχου στο studio Λάθος Κίνηση.

Αυτή την εποχή συνεχίζω τις σπουδές της στο Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής, Κέντρο Δια Βίου Μάθησης / Υπουργείο Παιδείας.

Το 2010 συμμετείχα στους τελικούς των Ποιητικών Αγώνων Δελφών που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών και την ίδια χρονιά πέτυχα Ελληνική διάκριση στον 6ο Διεθνή Διαγωνισμό Ποίησης CastelloDiDuino της Ιταλίας (InternationalPoetryCompetitionCastelloDiDuino, Trieste), όπου και βραβεύτηκα.

Έχω δημοσιεύσει σε διάφορα έντυπα και ηλεκτρονικά περιοδικά στην Ελλάδα και στο Ηνωμένο Βασίλειο (Ποιείν: Επιθεώρηση Ποιητικής Τέχνης www.poiein.gr, Περιοδικό Γραμμάτων και Τεχνών: Βακχικόν, Περιοδικό Μανδραγόρας, Τα τετράδια του Ελπήνορα, poema.gr, bibliotheque.gr, poetics.gr, ReadThisMagazine, ForestFreePress, EdinburghArtSociety’sMagazine – YellerZine, TheStudent – Tontine, Textualities http://textualities.net/. Έχω συμμετάσχει σε Ανθολογίες: Duo Text + Image Anthology – Blurb, Light/Shadows, Publishing Hause Ibiskos Risolo (Empoli).

Έχω λάβει μέρος σε εκθέσεις και διεθνή Φεστιβάλ με εικονογραφημένα ποιήματα ή/και βιντεοποιήματα: Roxy Art House exhibition, Forest Cafe Gallery, International Book Festival of Edinburgh, Fringe Festival, Scotland’s Poetry Festival – Stanza 2011. Το 2012 κυκλοφόρησε η πρώτη μου ποιητική συλλογή με τίτλο ‘Αυτά τα χέρια’ από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης και το 2016 η ποιητική της συλλογή 'Ο μωβ άνθρωπος' από τον ίδιο εκδοτικό οίκο, με την οποία ήμουν υποψήφια για το βραβείο Καλύτερης Δεύτερης Ποιητικής Συλλογής 2016 του Κύκλου Ποιητών.

Έχω εργαστεί ως επικοινωνιολόγος, ραδιοφωνική και μουσική παραγωγός, ηθοποιός και συντονίστρια ομάδας δημιουργικής γραφής.

Μαζί με το σχήμα ‘Οι ξυλοκόποι των άστρων’ παρουσιάζω μια μουσικο-ποιητική περφόρμανς η οποία συχνά συνομιλεί με τον αυτοσχεδιασμό κίνησης σε διάφορα φεστιβάλ τέχνης της πόλης (φεστιβάλ chimeres /beton 7, φεστιβάλ performance/Καλών Τεχνών, DeathDiscoopeningactinconcert, Ορίζοντας Γεγονότων/Η ποίηση στην εποχή της εκποίησης, Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών στο Θέτρο Ρουφ, κ.α) Έχεω συμμετάσχει σε πλήθος απαγγελιών ποίησης.

Τέλος, παίζω πιάνο και ασχολείται με την αστάνγκα γιόγκα, τον διαλογισμό, το ρέικι κι άλλες ενεργειακές θεραπείες αυτoΐασης. Πριν από αρκετούς μήνες έγινα μητέρα.


 

e-max.it: your social media marketing partner