Ρεπερτόριο Χορογραφία Modern Jazz με τη Βάσια Βουγιουκλή - 17/5/15

Λίγα λόγια για το σεμινάριο

Περιγραφή : Το σεμινάριο εστιάζει στην εκτέλεση μιας χορογραφίας, όπου χορός, μουσική και ρυθμός συνδυάζονται αρμονικά. Η χορογραφία διδάσκεται τμηματικά και οργανώνεται στο χώρο σε ομάδες. Η εξοικείωση με τη μουσική της χορογραφίας συνδέεται με το ύφος και την εκφραστικότητα της κίνησης, στοιχεία πολύ σημαντικά στο jazz χορό. Μέσω της οργάνωσης και της ομαδικής εργασίας, οι χορευτικοί συνδυασμοί παίρνουν της θέση τους στο στήσιμο της τελικής μορφής της χορογραφίας. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε με την ευγενική συμμετοχή της Έβελυν Σδούκου (χορεύτρια, ηθοποιός) 

Δομή : Το σεμινάριο αποτελείται από τα εξής στάδια : α. Χορευτικό ζέσταμα, βασικές τεχνικές και βηματολογία της jazz, β. Χορευτικοί συνδυασμοί που αξιοποιούν τον χώρο συνδυάζοντας τη γνώση του προηγούμενου σταδίου (cross floors), γ. Επαφή και μελέτη με τη μουσική της χορογραφίας (μελέτη ρυθμού, μέτρημα της μουσικής, ένταξη στυλ και ύφους κίνησης στη μουσική),  δ. Σύνθεση – χορογραφία

Που απευθύνεται : Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες χορευτές, ηθοποιούς, σπουδαστές παραστατικών τεχνών και σε όσους έχουν ασχοληθεί με οποιοδήποτε άλλο είδος σχετικής σωματικής άσκησης (χορός, πολεμικές τέχνες κλπ)

 

Βάσια Βουγιουκλή

-----------