Κατερίνα Καρατζή

χορογράφος, χορεύτρια αφρικάνικων

Παρακολουθώ μαθήματα αφρικάνικου χορού με τη Δάφνη Ασημακοπούλου από το 2006 ενώ ταυτόχρονα σπούδασα αφρικάνικα κρουστά στα «Κρουστά της Τάκη» με τον Λευτέρη Γρηγορίου, τον Ορέστη Πώποτα και τον Νίκο Πολυχρονίδη.

Έχω συμμετάσχει σε σεμινάρια αφρικάνικου χορού με τους Norma Claire, Aicha Diallo, Moise Kourouna, Mamadama Camara, Fanta Dembele, Issa Sissoko, Tiéblé Vieux Diarra και σε σεμινάρια αφρικάνικων κρουστών με τους Famoudou Konate, Babara Bangoura, Harouna Dembele, Davide Torti, Mare Sanogo Μoussa Oulare, Taga Sidibe. Τον Δεκέμβριο του 2010 ταξίδεψα στο Μάλι και τη Γουινέα μελετώντας τη μουσική και χορευτική παράδοση της δυτικής Αφρικής. Ως performer έχω δώσει παραστάσεις με την ομάδα χορού «Anasa», την ομάδα κρουστών «Τα Κρουστά της Τάκη», με την ομάδα «African Percussion» και με την ομάδα «Ubuntu Group» (Ο Χορός Στο Σταυροδρόμι των Πολιτισμών, Θέατρο Δώρα Στράτου 2013).

Είμαι χορεύτρια-χορογράφος της ομάδας Troupe Emma Ya και από τους βασικούς ιδρυτές του συλλόγου Watoto Africa. Είμαι μέλος του NorForSale Art Net από το 2015.