Χοροθέατρο 2018

Μαθήματα Εργαστηρίου

Photo5 947X288

Χαρακτήρας Μαθημάτων

 
 

Πρόκειται για μία διοργάνωση μαθημάτων στην ερμηνευτική διαδικασία.Τα μαθήματα του εργαστηρίου λειτουργούν :

> ως μετεκπαιδευτικό στάδιο των παραστατικών τεχνών για τμήματα προχωρημένης τεχνικής,

> ως βασική εκπαίδευση στις παραστατικές τέχνες για τμήματα αρχαρίου τεχνικού επιπέδου.

Δεν στοχεύουν στην ανάπτυξη τεχνικής, αλλά αξιοποιούν κατά μέγιστο τρόπο την όποια υπάρχουσα (προχωρημένου ή αρχάριου επιπέδου αναλόγως του τμήματος). 

Δεν έχουν καθοδηγητικό χαρακτήρα. Εκπαιδευτής και μαθητής λειτουργούν ως συνεργάτες σε προσωπικές διαδρομές απογύμνωσης, από-επένδυσης του εσωτερικού χώρου, έκθεσης και απάρνησης του αντιστεκόμενου εγώ.

Έχουν την δυναμική να συνδυάζουν διαφορετικά είδη παραστατικών τεχνών (χορό, θέατρο, μουσική) και αυτή η πολυδιαφορετικότητα στο τέλος αποδίδεται σε μία παράσταση που αποτελεί προϊόν συρραφής των δημιουργικών αποτελεσμάτων.

Θεατρικό Κείμενο

 

Η διείσδυση στη φιλοσοφία και στη μεθοδολογία του θεάτρου βασίζονται σε υψηλές αισθητικές έννοιες. Η κειμενική θεματολογία προτείνεται και επιλέγεται από τους μαθητές με την συνεργασία και βοήθεια των εκαπιδευτών 

Θέματα Εκπαίδευσης

 

Η εμβάθυνση στο θεατρικό χρόνο, η ανάπτυξη του συγκρουσιακού στοιχείου του ρόλου, ο μετασχηματισμός της ενεργητικής φαντασίας, ο ρεαλισμός, η συμβολική και λυρική πράξη, τo παιχνίδι ως μετουσιωμένη θεατρική πράξη αποτελούν μερικά από τα θέματα του εργαστηρίου

Ολοκλήρωση Εργαστηρίου

 

Το εργαστήρι ολοκληρώνεται με την συμμετοχή των μαθητών σε παραστάσεις. Η συμμετοχή είναι προαιρετική. Όσοι δεν επιθυμούν να συμμετέχουν στην παράσταση αλλά επιθυμούν να συμμετέχουν στα μαθήματα, είναι απαραίτητο να το δηλώσουν εξ αρχής (έως 28 Φεβ.18)

Gallery | Εργαστήριο '16

 
 
e-max.it: your social media marketing partner