Μαθήματα

Δύο λέξεις ...

 

Χαρακτήρας Μαθημάτων

Πρόκειται για μία διοργάνωση μαθημάτων στην ερμηνευτική διαδικασία.Τα μαθήματα του εργαστηρίου λειτουργούν :

> ως μετεκπαιδευτικό στάδιο των παραστατικών τεχνών για τμήματα προχωρημένης τεχνικής,

> ως βασική εκπαίδευση στις παραστατικές τέχνες για τμήματα αρχαρίου τεχνικού επιπέδου.

Δεν στοχεύουν στην ανάπτυξη τεχνικής, αλλά αξιοποιούν κατά μέγιστο τρόπο την όποια υπάρχουσα (προχωρημένου ή αρχάριου επιπέδου αναλόγως του τμήματος). 

Δεν έχουν καθοδηγητικό χαρακτήρα. Εκπαιδευτής και μαθητής λειτουργούν ως συνεργάτες σε προσωπικές διαδρομές απογύμνωσης, από-επένδυσης του εσωτερικού χώρου, έκθεσης και απάρνησης του αντιστεκόμενου εγώ.

Έχουν την δυναμική να συνδυάζουν διαφορετικά είδη παραστατικών τεχνών (χορό, θέατρο, μουσική) και αυτή η πολυδιαφορετικότητα στο τέλος αποδίδεται σε μία παράσταση που αποτελεί προϊόν συρραφής των δημιουργικών αποτελεσμάτων.

Θεατρικό Κείμενο

Η διείσδυση στη φιλοσοφία και στη μεθοδολογία του θεάτρου βασίζονται σε υψηλές αισθητικές έννοιες. Η κειμενική θεματολογία στο Εργαστήρι Χοροθεάτρου 2018 αντλείται από το βιβλίο του Δημήτρη Δημητριάδη «Η Ανθρωπωδία – Η Ανάθεση».

Θέματα Eκπαίδευσης

Η εμβάθυνση στο θεατρικό χρόνο, η ανάπτυξη του συγκρουσιακού στοιχείου του ρόλου, ο μετασχηματισμός της ενεργητικής φαντασίας, ο ρεαλισμός, η συμβολική και λυρική πράξη, τo παιχνίδι ως μετουσιωμένη θεατρική πράξη αποτελούν μερικά από τα θέματα του εργαστηρίου. 

Στόχος

Ο μαθητής υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτών, λαμβάνοντας υπόψιν το θεατρικό κείμενο και τις δραματουργικές συνθήκες που εξυπηρετούν το εννιαίο και συγκροτημένο θεματικά αποτέλεσμα, αναλαμβάνει την ευθύνη της σκηνοθεσίας-χορογραφίας του εαυτού του. 

Ολοκλήρωση του Εργαστηρίου

Το εργαστήρι ολοκληρώνεται με την συμμετοχή των μαθητών σε παραστάσεις. Η συμμετοχή είναι προεραιτική. Όσοι δεν επιθυμούν να συμμετέχουν στην παράσταση αλλά επιθυμούν να συμετέχουν στα μαθήματα, είναι απαραίτητο να το δηλώσουν εξ αρχής (έως 28 Φεβ.18).

 

Gallery | Προηγούμενο Εργαστήριο

 
e-max.it: your social media marketing partner