Μαθήματα

Δύο λέξεις ...

 

Χαρακτήρας Μαθημάτων

Πρόκειται για μία διοργάνωση μαθημάτων μετεκπαίδευσης ή βασικής εκπαίδευσης στην ερμηνευτική διαδικασία.Τα μαθήματα του εργαστηρίου λειτουργούν ως μετεκπαιδευτικό στάδιο των παραστατικών τεχνών για τμήματα προχωρημένης τεχνικής και ως βασική εκπαίδευση στις παραστατικές τέχνες για τμήματα αρχαρίου τεχνικού επιπέδου.

Έχουν την δυναμική να συνδιάζουν διαφορετικά είδη παραστατικών τεχνών (χορό, θέατρο, μουσική) και αυτή η πολυδιαφορετικότητα στο τέλος αποδίδεται σ' ένα εννιαίο αποτέλεσμα, μία εννιαία ως προς την σκηνοθεσία-χορογραφία παράσταση που αποτελεί προϊόν συρραφής των δημιουργικών αποτελεσμάτων.

Δεν στοχεύουν στην ανάπτυξη τεχνικής, αλλά αξιοποιούν κατά μέγιστο τρόπο την όποια υπάρχουσα (προχωρημένου ή αρχάριου επιπέδου αναλόγως του τμήματος). 

Δεν έχουν καθοδηγητικό χαρακτήρα. Εκπαιδευτής και μαθητής λειτουργούν ως συνεργάτες σε προσωπικές διαδρομές απογύμνωσης, από-επένδυσης του εσωτερικού χώρου, έκθεσης και απάρνησης του αντιστεκόμενου εγώ.

Θεατρικό Κείμενο

Η διείσδυση στη φιλοσοφία και στη μεθοδολογία του θεάτρου βασίζονται σε υψηλές αισθητικές έννοιες. Η κειμενική θεματολογία στο Εργαστήρι Χοροθεάτρου 2018 αντλείται από το εμπνευσμένο βιβλίο του Δημήτρη Δημητριάδη «Η Ανθρωπωδία – Η Ανάθεση».

Θέματα Eκπαίδευσης

Η εμβάθυνση στο θεατρικό χρόνο, η ανάπτυξη του συγκρουσιακού στοιχείου του ρόλου, ο μετασχηματισμός της ενεργητικής φαντασίας, ο ρεαλισμός, η συμβολική και λυρική πράξη, τo παιχνίδι ως μετουσιωμένη θεατρική πράξη αποτελούν μερικά από τα θέματα του εργαστηρίου. 

Στόχος

Ο μαθητής υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτών, λαμβάνοντας υπόψιν το θεατρικό κείμενο και τις δραματουργικές συνθήκες που εξυπηρετούν το εννιαίο και συγκροτημένο θεματικά αποτέλεσμα, αναλαμβάνει την ευθύνη της σκηνοθεσίας-χορογραφίας του εαυτού του. 

Ολοκλήρωση του Εργαστηρίου

Το εργαστήρι ολοκληρώνεται με την συμμετοχή των μαθητών σε παραστάσεις. Η συμμετοχή είναι προεραιτική. Όσοι δεν επιθυμούν να συμμετέχουν στην παράσταση αλλά επιθυμούν να συμετέχουν στα μαθήματα, είναι απαραίτητο να το δηλώσουν εξ αρχής.

 

Φωτογραφίες | Βίντεο

 

 

Δείτε στιγμιότυπα από τα μαθήματα των τμημάτων του προηγουμένου εργαστηρίου : 
---
------
 
e-max.it: your social media marketing partner