«Πεθαίνω σα Χώρα»

die

Δύο λέξεις...

 

Το έργο «Πεθαίνω σα Χώρα» του Δημήτρη Δημητριάδη, συνεχίζει να αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλους μας, από το 1978 που πρωτοκυκλοφόρησε, έως σήμερα. Η βαθιά πίστη αυτού του ανθρώπου στην δύναμη «των λέξεων εν ζωή» δημιουργεί τη σύγχρονη, ύστατη ελπίδα σωτηρίας. Αλλά αυτό προϋποθέτει τον ελάχιστο δείκτη ανάγνωσης και αναγνώρισης της πραγματικότητας του σήμερα, με παράλληλη ανάληψη των ευθυνών μας, επί της δράσης.

Η ευτέλεια της ανθρώπινης ύπαρξης και η ισοπέδωση της αξίας της ως τις μέρες μας, τόσο στη χώρα μας αλλά και σε όλον σχεδόν τον πλανήτη, δεν αφήνει πλέον κανένα περιθώριο εφησυχασμού, καθησυχασμού και αναβλητικότητας. «Η γλώσσα προσχεδιασμένα έπαψε να μιλιέται» αφού εμείς επιτρέψαμε οι λέξεις να χάσουν την δύναμή τους και την αξία τους και αυτό μοιραία μας οδήγησε στο να χάσουμε τον άνθρωπο και τελικά τον ίδιο μας τον εαυτό. Ξεχάσαμε να ομιλούμε και να γράφουμε, κλειστήκαμε στους εαυτούς μας και βολευτήκαμε στις προσφερόμενες παρωχημένες συνταγές ευκολιών. Δημιουργήσαμε κοινωνίες «αρπακτικά» και έχουμε ήδη αρχίσει να πιστεύουμε στην θεωρία του αδιεξόδου.

Μπορεί να «Μισούμε αυτή την Χώρα» αλλά την ίδια ώρα βαθιά εντός μας επωάζουμε το ερώτημα :

«…Τι θα μείνει όμως απ’ αυτήν χωρίς εμάς; Τι θα είν’ αυτή όταν δεν θα ‘χει μείνει τίποτα από μας…;»

Αδιέξοδα όμως δεν υπάρχουν, για αυτό και συμπλέουμε με την φράση του ίδιου του συγγραφέα:

«Η αθανασία είναι οι λέξεις. Η βασιλεία των ουρανών είναι μια ψυχή ομιλούσα αχαλίνωτα».

Video-Trailer 

 
 

Συντελεστές

Σκηνοθεσία - Δραματουργία Γιάννης Μάντσης

Χορογραφία: Ανθή Θεοφιλίδου

Βοηθός Σκηνοθέτη: Έλενα Καραμπούλα   Υπεύθυνη παραγωγής: Βασιλεία Τάσκου  Ενδυματολόγος: Κατερίνα Χατζοπούλου Σχεδιασμός φωτισμού: Θωμάς Οικονομάκος  Φωτογραφία – Βίντεο: Χάρης Φάρρος  Επιμέλεια Μουσικής: Βάσια Βουγιουκλή  Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Σοφία Κακουλίδου (κρουστά), Στρατής Ψαραδέλης (πολίτικη λύρα)

Χορευτές – Ηθοποιοί: Γιάννης Μάντσης, Νατάσα Παπαμιχαήλ, Μιμή Αντωνάκη, Γιάννης Πλιάκης, Άγγελος Καλλίνογλου, Γιώργος Θεοχάρης, Ναταλία Μπουγάδη, Ανθή Θεοφιλίδου, Στέλλα Αλτιπαρμάκη, Γιώργος Βέττος

Παραγωγή: Norforsale Art Net

 

 

 

.
e-max.it: your social media marketing partner