Μαριάμ Πρόκου

χορεύτρια oriental

Γεννήθηκα στην Αθηνά και μεγάλωσα μέσα σε μουσική οικογένεια μεταφράζοντας τη μουσική σε κίνηση και χορό μέσα από διαδρομές σε διαφορά είδη κίνησης και χορού : κλασικό, τζαζ, barre a terre, ενόργανη ,φλαμέγκο, λάτιν, τάνγκο , μοντέρνο  κ.α. 

Εκπαιδεύτηκα πάνω στον ανατολίτικο χορό από την AssiaGuemra στο Παρίσι και με την Sahrazante στην Κολονία. Ακολούθησα σπουδές σε διάφορα άλλα είδη χορού όπως: στο Λονδίνο κάνοντας Bollywood-oriental, με την MahmoudReda στην Αίγυπτο, ArtTherapyGestalt,  Σχεσιακή Θεραπεία μέσω Τέχνης με τον MorganGoodlander, Dance, Rhythm, Social link and Therapy- FranceSchott-Billman, Samanic Energy Medicine  Q'ero-Peru -JaneRigby.

Το προσωπικό μου στυλ στον ανατολίτικο χορό είναι επηρεασμένο από το  πέρασμα της Αραβικής Κουλτούρας στην πόλη του Φωτός και από την Πνευματική - Εκστατική  Μορφή του χορού στις Αραβικές χώρες.

Από το 1998 διατηρώ το Στούντιο χορού «Lamaison des Artistes» στο Μαρούσι και εκπαιδεύω ερασιτέχνες και επαγγελματίες  χορευτές και δάσκαλους.

Το 2004 γράφω, χορογραφώ και δημιουργώ το ανατολίτικο -Ινδικό Χοροθέατρο  με το έργο «Αν τολμούσες...Ήλιε της ερήμου», ένα παραμύθι για  μεγάλους και μικρούς, και το οποίο παρουσιάζεται μέχρι το 2010 σε Θεατρικές παραστάσεις με την  χοροθεατρική ομάδα Liaison.

Το 2007 δημιουργώ  το Πλαίσιο και θέμα , ένα βοήθημα για τα σώματα των χορευτών στον Ανατολίτικο χορό.

Το 2012 βάζω σε εφαρμογή τη μέθοδο Creation, Ομάδα αυτογνωσίας μέσα από την αυθεντική κίνηση και την προσωπική ιστορία του χορευτικού σώματος. 

Παρουσιάζω σεμινάρια και παραστάσεις  σε φεστιβάλ , πολιτιστικές εκδηλώσεις, μουσικές και θεατρικές σκηνές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

gallery