«ΈΡΗΜΟΣ»: Όταν η Ερημιά γίνεται αφορμή για Τέχνη…

Πατήστε εδώ για να δείτε το άρθρο που δημοσίευσε το «NEWSMAIL.GR» την 11 Ιουνίου 2014 ή διαβάστε το παρακάτω:

erhmos1-461x600-340x443.jpg

Η καλλιτεχνική κοινότητα NorForSale μετά από μια σειρά δράσεων παρουσιάζει την “’Ερημο” στον τρίτο κύκλο παραστάσεων της, σε σύλληψη και χορογραφία της Νατάσας Παπαμιχαήλ στο θέατρο Olvio για πέντε μόνο παραστάσεις.

Η παράσταση πραγματεύεται θεματικές όπως τον εγκλεισμό που βιώνουμε καθημερινά μέσα στο αστικό περιβάλλον που ζούμε, την έλλειψη ουσιαστικής επικοινωνίας και επαφής με τους άλλους, ζώντας σε διάφορους μικρόκοσμους που μας αυτοπεριορίζουν, αλλά και το πως όλα αυτά οδηγούν στο να χάσουμε εμάς τους ίδιους. Μέσα από μια ρουτίνα στην οποία πρέπει να είμαστε αποδοτικοί και πάντα λειτουργικοί, μέσα από μοντέλα κοινωνικά, την εύκολη και γρήγορη καταξίωση και επιτυχία που μας ζητείται να φτάσουμε, οδηγούμαστε τελικώς στην απομόνωση, στην “ Έρημο”.

Όλα αυτά τα ζητήματα έρχεται η συγκεκριμένη παράσταση να παρουσιάσει και να θίξει με εργαλεία της την έκφραση του σώματος και του λόγου. Οι χορογραφίες πότε σε ρυθμούς γρήγορους και έντονους, πότε σε άλλους που αποπνέουν μία αίσθηση λυρισμού, αντικατοπτρίζουν τον ψυχικό και τον πνευματικό μας κόσμο. Είναι μεγάλη η δύναμη της έκφρασης του σώματος, και σ” αυτή την δουλειά η έκφραση ξεδιπλώνεται γενναιόδωρα καταθέτοντας στιγμές ζωής, και μάλιστα της σημερινής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παράσταση αποτελεί την ολοκλήρωση του καλλιτεχνικού έργου της NorForSale για την φετινή χρονιά, την όγδοη κατά σειρά. Στην τρίτη αυτή περίοδο της πορείας της “Ερήμου”, ενσωματώθηκαν και νέα μέλη-καλλιτέχνες τα οποία συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και στα κυριακάτικα παιχνίδια-σεμινάρια που διεξήχθησαν από την καλλιτεχνική κοινότητα. Έτσι δίνεται η ευκαιρία και σε νέους καλλιτέχνες να δράσουν και να εκφραστούν στον χώρο του θεάτρου αλλά και του ευρύτερου καλλιτεχνικού πεδίου. Η πρωτοβουλία και η προσπάθεια αυτή αξίζει την προσοχή μας καθώς αποτελεί ένα σημαντικό εγχείρημα μιας ανοιχτής κολεκτίβας με στόχο την καλλιτεχνική κατάρτιση και έκφραση.

Ο καθένας μόνος και “έρημος” ή ακόμα καλύτερα με παρέα μπορεί να παρακολουθήσει την παράσταση αυτή στο Θέατρο Olvio.


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σύλληψη – Χορογραφία: Νατάσα Παπαμιχαήλ

Ερμηνεύουν: Ελένη Λιώνα, Γιάννης Μάντσης, Μικαέλα Κεφαλογιάννη, Εύα Πλοκαμάκη, Γιώργος Σταματάκης, Φάνια Κρεστενίδη, Ηλέκτρα Κομνηνίδου, Λουκάς Θεοδοσόπουλος, Νατάσα Παπαμιχαήλ

Μέρες παραστάσεων: Τετάρτη 11.6.14 – Κυριακή 15.6.14

Ώρα Έναρξης: 21.30

Εισιτήρια: Γενική είσοδος 10€, μειωμένο 7€, τηλέφωνο και ώρες κρατήσεων: 210 3414118 (17.00-21.00) θέατρο OLVIO, Ιερά Οδός 67 & Φαλαισίας 7, Βοτανικός