Σοφία Πάσχου

σκηνοθέτης, ηθοποιός

Γεννήθηκα στην Αθήνα, ωστόσο τα τελευταία χρόνια ζω και εργάζομαι στο Λονδίνο. Ολοκλήρωσα με υποτροφία το pedagogical training program στη LISPA και εντάχθηκα στο δυναμικό της σχολής ως Head of Voice teaching. 

Αποφοίτησα από τη Δραματική Σχολή «Αρχή» το 2004 και το 2006 άρχισα σπουδές στη σχολή LISPA του Λονδίνου (London International School Of Performing Arts) απ’ όπου αποφοίτησα το 2008, Έκτοτε εργάζομαι ως ηθοποιός και ως σκηνοθέτης. Είμαι η δημιουργός της ομάδας «Patari Project» όπου έχω σκηνοθετήσει τις τρείς δουλειές της ομάδας. 10cm up, Οδύσσεια και Ο Μπαλ στον αέρα.

Είμαι επίσης ιδρυτικό μέλος των ομάδων "BABAKAS’’ και “Ecko Theatre’’ και από το 2008 είμαι μέλος της London Bulgarian Choir. Ως ηθοποιός έχω συνεργαστεί με την Lilo Baur, την Helen Chadwick  στο Royal Opera House στο Λονδίνο, την Dessislava Stefanova, με τους ’You need me’ όπου η παράσταση προτάθηκε για δύο βραβεία στο Φεστιβάλ του Εδιμβούργου το 2008, με τους ‘Temple Theatre’ στην παράσταση ‘’Hippolytus’’ London tour, με την ομάδα ‘‘Βabakas’’ στην  παράσταση ‘‘Our Fathers’’ UK tour.  Η εκπαιδευτική μου δραστηριότητα ξεκίνησε τo 2006 με μαθήματα και σεμινάρια σε παιδιά, εφήβους και ηθοποιούς. Είμαι εξωτερική συνεργάτης του εργαστηρίου του Θεάτρου Πόρτα της Ξένιας Καλογεροπούλου, του London Bubble,του BE-Festiva. Έχω επίσης διδάξει στις σχολές BSA (Birmingham School of Acting) και στο National Theatre της Αγγλίας.