Σεμινάριο Ινδικού Χορού με την Χριστίνα Ζάννη | 1ος κύκλος

και ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ παράσταση των συμμετεχόντων
.
.
Θεματικά σεμινάρια
Το σεμινάριο Ινδικού χορού Kathak με την Χριστίνα Ζάννη είναι ένα από τα πέντε θεματικά σεμινάρια που διοργανώνονται από το καλλιτεχνικό δίκτυο NorForSale. Tα θεματικά σεμινάρια είναι μία νέα διοργάνωση που ολοκληρώνεται με την συμμετοχή των συμμετεχόντων σε μία παράσταση. Πέντε καλλιτέχνες εισηγητέςσεμιναρίων, εργάζονται χωριστά με το δικό τους τμήμα, σε ένα κοινό θέμα που δίνεται από έναν σκηνοθέτη και μία χορογράφο. Οι σκηνοθέτης-χορογράφος μετά από επτά μαθήματα (ανά τμήμα), αναλαμβάνουν εντός δύο προβών να συνθέσουν τα δημιουργικά αποτελέσματα των πέντε τμημάτων σε μία ενιαία παράσταση. Μάθετε περισσότερα εδώ.
 
 

Περιγραφή σεμιναρίου

To Kathak , είναι ένας από τους επτά κλασικούς χορούς της Ινδίας. Η ρίζα της λέξης Κατάκ είναι η σανσκριτική λέξη “Κάτα”, που σημαίνει ιστορία, ενώ Κατάκα ονομάζονταν οι αφηγητές ιστοριών, μύθων και επών, αντίστοιχοι των Eλλήνων ραψωδών. Στο χορό Κατάκ υπάρχουν δύο μέρη, το αφηγηματικό-μιμικό μέρος που λέγεται Αμπινάγια και το χορευτικό-ρυθμικό μέρος που λέγεται Νρίτγια. Στο πρώτο περιγράφονται σκηνές από την ινδουιστική μυθολογία ή συναισθήματα και διαθέσεις από στίχους ερωτικών τραγουδιών, ενώ στο ρυθμικό μέρος οι χορευτές,  αποδίδουν ευφυείς ρυθμικές συνθέσεις κρούοντας τα πέλματα στο έδαφος. Στόχος του μαθήματος  θα είναι να προάγει τη σωματοποιήση του ρυθμού, τον συντονισμό των κινήσεων των άνω και κάτω άκρων  και την αίσθηση των ευθειών και των κατευθύνσεων στο σώμα και στο χώρο. Τέλος, μέσα  από το αφηγηματικό κομμάτι, να έρθουν σε επαφή με την ινδική μυθολογία και τους κώδικες σωματικής και συναισθηματικής έκφρασης του ινδικού χορού.

Που απευθύνεται

Το σεμινάριο ινδικού χορού απευθύνεται σε όσους έχουν ασχοληθεί με χορό γενικότερα, και σε όσους επιθυμούν να  ζήσουν την εμπειρία της θεατρικής σκηνής. Η επιθυμία της μη συμμετοχής στην παράσταση είναι αποδεκτή. 

Χορήγηση Βεβαίωσης

Στους συμμετέχοντες χορηγείται βεβαίωση ολοκλήρωσης του 1ου θεματικού κύκλου σεμιναρίων

Πότε και Πού

Ενημερωθείτε για το αναλυτικό πρόγραμμα του σεμιναρίου  :  

program seminar

Κόστος Σεμιναρίων

 80,00 για συμμετοχή σε ένα θεματικό σεμινάριο (δυνατότητα προκαταβολής € 40,00 - εξόφληση έως 27/1/16)

Προσφορά

 120,00 για συμμετοχή σε ένα επιπλέον θεματικό σεμινάριο 

 150,00 για συμμετοχή σε περισσότερα από δύο θεματικά σεμινάρια 

Τηλ. Επικοινωνίας

6979 096 306   ή   6944 862 521

Φωτο-Βιντεοσκόπηση

Το σεμινάριο καλύπτεται φωτογραφικά και βιντεοσκοπικά από επαγγελματία φωτογράφο της NORFORSALE. Η ομάδα τηρεί τους κανόνες περιορισμού δημοσιοποίησης φωτογραφικού υλικού και δεν επιτρέπει την ιδιωτική φωτογράφιση και βιντεοσκόπηση κατά την διάρκεια του σεμιναρίου.

 

plirvmes

 

Κάνετε κλικ ΠΑΝΩ στις φωτογραφίες και ενημερωθείτε αναλυτικά  

e-max.it: your social media marketing partner