Αλίκη Καζούρη

χορογράφος, χορεύτρια

Γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα Γαλλική Φιλολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και χορό στο Κέντρο Κλασσικού Μπαλέτου του Λεωνίδα Ντε Πιάν και για τρία χρόνια στο Παρίσι, το Λονδίνο και  τη Νέα Υόρκη.

Ως χορεύτρια έχω συνεργαστεί με τις ομάδες: "Κέντρο Κλασσικού Μπαλέτου" Ντε Πιαν-Κάμμερ, "Ομάδα Σύγχρονου Χορού" Χάρης Μανταφούνης, ‘’Μήλα’’ Νανά Βάχλα "Ροές" Σοφία Σπυράτου, "Λάθος Κίνηση" Κωνσταντίνος Μίχος, "Sine qua non", "Ελληνικό Χορόδραμα" Ραλλού Μάνου, Ομάδα χορού Νατάσσας Αβρά.

Το 1993 ίδρυσα την ομάδα «ΧΟΡΕΥΤΕΣ» με την Μαρία Ανθυμίδου και το Μιχάλη Ναλμπάντη, για την οποία χορεύω, χορογραφώ και διδάσκω στα σεμινάρια.Ως χορογράφος έχω δουλέψει με τις Ροές, το Ελληνικό Χορόδραμα και τους ΧΟΡΕΥΤΕΣ και στο θέατρο σε παραγωγές των: Διάλογος,  Θεατρική 'Έξοδος Αιγαίου, Θίασος Γιάννη Μπέζου, Κ.Θ.Β.Ε, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βόλου, Πάτρας, Αγρινίου, Σερρών κ.ά.Ως καθηγήτρια έχω συνεργαστεί με τη Σχολή Ντε Πιαν, την Compagnie des Synadelphes (Γαλλία), διάφορες ερασιτεχνικές σχολές, τη Χοροκίνηση, το studio Dance.c.ce., το Fixdance studio το Baile be barrio και δίνω σεμινάρια στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Τα τελευταία 22 χρόνια διδάσκω σύγχρονο χορό, θεωρητικά και χορογραφία στην Επαγγελματική Σχολή «Ραλλού Μάνου», στην οποία είμαι διευθύντρια σπουδών.

Είμαι μέλος του NorForSale Art Net από το 2014.


 

vimeo   gallery