Δάφνη Ασημακοπούλου

χορογράφος, χορεύτρια αφρικάνικων

Φοίτησα στην Κρατική Σχολή Χορού και και είμαι απόφοιτος της σχολής πιάνου του Ωδείου Αθηνών (1990). Είμαι επίσης πτυχιούχος Bachelor (BA) Μουσικής-Χορού του Bryn Mawr College USA (1994),  και πτυχειούχος Master (MA) σε Χορό και Χορογραφία - Laban Center for Movement and Dance UK (1997).

Έχω ταξιδέψει σε πολλές χώρες (Αφρική, Η.Π.Α., Ευρώπη) και φοίτησα κοντά σε σημαντικούς καλλιτέχνες και δασκάλους του Αφρικάνικου χορού, Doundoun Dance, τραγουδιού και κρουστών (doundoun και balafon), με μέλη των Ballets Africains όπως τον Youssouf Koumbassa στη Γουινέα, τον Moise Kourouma στο Μάλι, τον Mbemba Bangoura, Mangue Sylla, Maguette Camara, Famoro Dioubate. Έχω κάνει περαιρετέρω σπουδές  στην σχολή  Alvin Ailey στη Νέα Υόρκη, στο Centre Momboye στο Παρίσι και στο ‘Mama Africa’ στην Ιταλία.

Διδάσκω Αφρικάνικο χορό, χορογραφώ, χορεύω και παίζω μουσική σε παραστάσεις από το 2000. ‘Εχω διδάξει σεμινάρια African Dance στην Ταυλάνδη (‘Drum in the Sun’) και African Healing Dance στη Πορτογαλία (‘Be-in Festival’). Από το 2014 παρακολουθώ εκπαίδευση στην ‘Πρωτόγονη Έκφραση’ (‘Expression Primitive’), ένα είδος Χοροθεραπείας. Από το 2015 διδάσκω μαθήματα Doundoun Dance, έναν συνδυασμό χορού και κρουστών από την Δυτική Αφρική.

Είμαι μέλος του καλλιτεχνικού δικτύου NorForSale από τον Μάιο '15.