Αλίκη Δουρμάζερ

εκπαιδεύτρια σωματικού θεάτρου

 Είμαι κάτοχος πτυχίου «Theatre Studies» με ειδικότητα στο Physical Theatre, University of Huddersfield, UK (1999) και πτυχίου Master in Arts (Διάκριση) στo «Ensemble Physical Theatre: Training and Performance» University of Huddersfield, UK. Έχω ειδική εκπαίδευση στο ψυχοσωματικό θέατρο από τον  Phillip Zarrilli (UK & Wales), στο Ensemble Physical Theatre από τον John Britton (UK) και σε ‘Voice and the Body’ techniques από την Chris Coe (UK).

Eίμαι associate director του DUENDE International Ensemble με έδρα την Αγγλία (2010) και με δραστηριότητα σε διάφορα μέρη του κόσμου. Ερμηνεύω, σκηνοθετώ και εισηγούμαι την φωνητική εκπαίδευση  κατά την διάρκεια σεμιναρίων και residencies της ομάδας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Εργάζομαι στο θεατρικό  πεδίο από το 1999 ως performer  και σκηνοθέτης Σωματικού θεάτρου σε σκηνές, φεστιβάλ και εναλλακτικούς χώρους στην Ελλάδα, Αγγλία και Ελβετία. Διδάσκω ανελλιπώς Σωματικό Θέατρο από το 1999, Τεχνικές (Εnsemble) Σωματικού Θεάτρου, Φωνής και Κινησιολογίας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λέσβο, Κρήτη, Κομοτηνή, Κύπρο και σε Αγγλία (University of Huddersfield & University of Oldham), Ιταλία, Ελβετία, Ολλανδία. Ερευνώ και διδάσκω την δική μου προσέγγιση ‘Voice is the Body – H δυναμική της φωνής ως σώμα’.

H τελευταία μου ερευνητική παράσταση είναι η Solo Performance ‘MEDuLA’, βασισμένη στην Μήδεια του Ευριπίδη, με live μουσική επί σκηνής η οποία έκανε πρεμιέρα στην Γενεύη και περιοδεύει σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.