Χριστίνα Καρπούζου

χορογράφος, χορεύτρια

Γεννήθηκα στην Αθήνα και από μικρή ηλικία ασχολήθηκα με το χορό, αρχικά με το μοντέρνο και τον κλασσικό και έπειτα με τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό, την κινησιολογία και το flamenco. Η εκπαίδευσή μου ως χορεύτρια σύγχρονου χορού και flamenco, πραγματοποιηθήκε σε Αθήνα και Ισπανία, μαθητεύοντας σε διάφορες σχολές και δίπλα σε καταξιωμένους χορευτές και χορεύτριες του κάθε είδους αντίστοιχα. 

Από το 2009 εργάζομαι ως δασκάλα χορού σε σχολές της Αθήνας, παραδίδοντας μαθήματα σύγχρονου flamenco, καθώς και μαθήματα κινησιολογίας, έκφρασης μέσω του ρυθμού και της κίνησης και ενδυνάμωσης. Από το 2011-2015, διατηρώ δικά μου τμήματα μαθητών/τριών στον πολυχώρο Quilombo Centro Cultural. Κάθε χρόνο διοργανώνω μαθητικές παραστάσεις flamenco για την καλύτερη εκπαίδευση των μαθητών/τριών μου, αναλαμβάνοντας όλη την επιμέλεια και την παραγωγή των διοργανώσεων αυτών.

Ως χορεύτρια έχω συνεργαστεί με καταξιωμένους μουσικούς και το 2012 είμαι και η ιδρύτρια της ομάδας μουσικής και χορού, +rythmo. Έχω δώσει παραστάσεις με δική μου παραγωγή, χορογραφία και καλλιτεχνική επιμέλεια σε διάφορους χώρους και θέατρα της Αθήνας.

Τα τελευταία χρόνια, ασχολούμαι εντατικά με πολεμικές τέχνες (Kung fu-eagle Claw) και Brazilian jiu jitsu, χάρις των οποίων αναπτύσσω καλύτερη φυσική κατάσταση και ανακαλύπτω καινούργιους δρόμους ισορροπίας του νου και του σώματος.

Απο το 2015 είμαι συνιδρύτρια του πολυχώρου Studio Corporal που βρίσκεται στο Κέντρο της Αθήνας.