Βαρβάρα Μπαρδακά

χορογράφος, χορεύτρια

Τον Ιούνιο του 2016 ολοκλήρωσα τρία έτη φοίτησής μου στο SEAD ( Salzburg Experimental Academy of Dance) στην Αυστρία. Κατά την διάρκεια των σπουδών μου επιλέχθηκα να συμμετέχω ως χορεύτρια στο  Φεστιβάλ InWorks (Βρυξέλλες, Βέλγιο), έχω συνεργαστεί ως χορογράφος θεάτρου στο KunstQuartier (Σαλτζμπουργκ) και συμμετείχα στο Athens Dance Video Project (Αθήνα) . Τον Σεπτέμβριο του 2016 επιλέχθηκα να  ακολουθήσω τον David Zambrano στο σεμινάριο τεχνικής  Flying Low & Passing Through για 30 ημέρες στην Ισπανία.

Είμαι ιδρυτικό μέλος της ομάδας «Φ/2» με την οποία πραγματοποίησα την πρώτη μου εμφάνιση στην Αθήνα τον Μάρτιο με το ομώνυμο κομμάτι ως δημιουργός, χορογράφος και performer  στο InProgressFeedbackFestival  2017 του καλλιτεχνικό κέντρου «Κινητήρας».

Πεδίο της  προσωπικής μου έρευνας είναι ο  αυτοσχεδιασμό ως μορφή τεχνικής  και performance, με κύρια επιρροή την τεχνική Depth Movement του  Edivaldo Ernesto , αλλά και τις τεχνικές των Rakesh Sukesh και David Zambrano.Βάση μου αποτελεί η Αθήνα και σκοπός μου είναι η συνέχεια και  εξέλιξη  της έρευνάς  μου στον αυτοσχεδιασμό μέσω διδασκαλιών, συλλογικών ερευνών και της δημιουργικής διαδικασίας.