Μαρισία Παπαλεξίου

μεσόφωνος

Σπούδασα νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και κλασικό τραγούδι στο Ωδείο Αθηνών (τάξη φωνητικής Κικής Μορφονιού και μελοδραματικής Κώστα Πασχάλη), απ’ όπου αποφοίτησα με άριστα παμψηφεί και πρώτο βραβείο. Διετέλεσα μέλος της Χορωδίας της ΕΛΣ (2000-2003).

Ως σολίστ συμμετείχα στις παραγωγές Γυναίκα δίχως σκιά (ΜΜΑ), Μαντάμα Μπαττερφλάι (ΕΛΣ, ΜΜΘ), Τραβιάτα (Όπερα Θεσσαλονίκης) και Κάρμεν κρατώντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο (Φεστιβάλ Νίκαιας, ΜΜΘ) κ.ά. Μελετάω με την Τζέιν Χένσελ στο Ντύσσελντορφ και το Παρίσι, όπου εμφανίστηκα στις παραγωγές: Το παιδί και τα μάγια, Ο μαγικός αυλός και ως σολίστ στις συναυλίες Ρέκβιεμ, Η Λειτουργία της στέψης (Μότσαρτ), Μεσσίας (Χαίντελ), Μαγκνίφικατ (Βιβάλντι) κ.ά. Σε ανεξάρτητες παραγωγές πρωταγωνίστησα ως Διδώ ("Διδώ και Αινείας" Χ.Πέρσελ) και Ελένη ("Η ωραία Ελένη" Ζ.Όφενμπαχ) σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Αδάμ. Έχω συμπράξει σε συναυλίες με τις ΚΟΑ, Καμεράτα, Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, Δημοτική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης.

Την άνοιξη του 2010 ερμήνευσα σε παγκόσμια πρώτη τον ομώνυμο ρόλο στην όπερα Τίγκρα του Σπύρου Σαμάραστο ΜΜΑ, η οποία ηχογραφήθηκε στη συνέχεια στη Σόφια. Στην ΕΛΣ έχω εμφανιστεί ως Μανταλένα (Ριγολέττος), Σουτζούκι (Μαντάμα Μπαττερφλάι), Κάρμεν, Μερσέντες (Κάρμεν), Μυρτώ (Μαραθών-Σαλαμίς), Λόλα (Καβαλλερία ρουστικάνα), Ορλόφσκυ (Η Νυχτερίδα). ´Εχω συνεργαστεί στην παραγωγή Ηλέκτρα με το θέατρο του Κότμπους στην Γερμανία για την σαιζόν 2015/2016 και 2016/2017, καθώς και στην εναρκτήρια παραγωγή της ΕΛΣ για τη σαιζόν 2017/2018 στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, Ηλέκτρα του Ρίχαρντ Στράους.