Σύγχρονος Χορός με την Αναστασία Μπρουζιώτη - 8/2/15

Λίγα λόγια για το σεμινάριο

 

Περιγραφή-Δομή : Το σεμινάριο αναπτύσσεται πάνω με βάση τα παρακάτω:

α. Ζέσταμα μέσα από ασκήσεις τεχνικής σύγχρονου (floorwork,ενδυνάμωση και ακροβατικά στοιχεία) ως μία πρώτη επαφή σώματος, χώρου, συγχορευτών και ταυτόχρονης προετοιμασίας για τα στάδια που θα ακολουθήσουν.

β. Οδηγημένος αυτοσχεδιασμός. Οι συμμετέχοντες χωρίζονται σε ζευγάρια και λειτουργούν βάσει κατευθύνσεων ώστε να οδηγηθούν στη δημιουργία κίνησης. Ως αποτέλεσμα, ερεθίζεται ο μηχανισμός της ακοής και ενισχύεται η επικοινωνία. Με αυτό τον τρόπο μελετάται και αποκαλύπτεται η μεταμόρφωση της κίνησης σε χορό και η σημασία της σχέσης που «χτίζεται» ανάμεσα σε δύο ανθρώπους με χρήση στοιχείων contact improvisation.

γ. Στο τρίτο στάδιο του σεμιναρίου κάθε ζευγάρι θα κληθεί να δημιουργήσει και να παρουσιάσει μία μικρή χορογραφία βασισμένη στην δουλειά που έχει προηγηθεί με τη βοήθεια και την καθοδήγηση της εισηγήτριας. 

Που απευθύνεται : Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες χορευτές, ηθοποιούς, σπουδαστές παραστατικών τεχνών και σε όσους έχουν ασχοληθεί με οποιοδήποτε άλλο είδος σχετικής σωματικής άσκησης (χορός, πολεμικές τέχνες κλπ)

Αναστασία Μπρουζιώτη

---------