Σεμινάριο Κλασικού Χορού με τη Diana Gussman - 24/1/16

Λίγα λόγια για το σεμινάριο

 

Περιγραφή : Ο Ιταλός ζωγράφος Severini, μιλώντας για τον πίνακά του Mare = Ballerina και συγκρίνοντας την κίνηση του χορευτή με αυτήν της θάλασσας, είπε τα εξής : “the environment is optically determined and hence fluid and the human figure is merely a part, albeit an inseparable part, of that metamorphic reality. In this canvas and others the cadences of the swirling motion of the dance and the dancer’s costume are compared with those of the sea’s movement.”

Στο σεμινάριο αυτό προσεγγίζουμε την ποιότητα της χορευτικής κίνησης του κλασικού χορού απαλλαγμένη ή προσδιοριζόμενη από την αλλαγή της εκάστοτε συνθήκης : περιβάλλον, ρυθμός, μουσική αλληλοκαθορίζουν και εξελίσσουν την πραγματικότητα του χορευτή, κάνοντάς τον κύριο και αναπόσπαστο κομμάτι της χορευτικής του «μεταμόρφωσης».

Δομή Σεμιναρίου : Το σεμινάριο αρχίζει με ασκήσεις στην μπάρα, επιτρέποντας στο σώμα μας να ζεσταθεί, να τοποθετηθεί και προχωρώντας με σταθερό ρυθμό να αναπτύξει στοιχεία, όπως η μουσικότητα και η ροή της κίνησης. Με ασκήσεις στο κέντρο αναζητούμε την  ισορροπία, δύναμη και συντονισμό με σκοπό να προσεγγίσουμε τη σχέση χορευτή- μουσικής- χώρου- περιβάλλοντος.

Που απευθύνεται : Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους επιθυμούσαν να γνωρίσουν το συγκεκριμένο είδος τέχνης, να εμπνευστούν, να χαρούν και να εκφραστούν μέσω του χορού

 

Diana Gussman

---------