Σεμινάριο Σωματικού Θεάτρου με την Αλίκη Δουρμάζερ - 22/1/17

-

" Μέσα από το σώμα θα βρεθώ πέρα από το σώμα "

Περιγραφή : Το σώμα μας είναι το όχημα του εαυτού μας.  Η συναίσθηση του σώματός μας και του ‘εσωτερικού μας χώρου’ μας φέρνει συνειδητά στην παρούσα στιγμή αλλά και πέρα από αυτή. Βιώνουμε. Παρατηρούμε. Αλλάζουμε. Μαθαίνουμε.

Εξερευνούμε πώς η κίνηση αλλάζει το εσωτερικό μας τοπίο αλλά και τη σχέση της με το εξωτερικό περιβάλλον. Παρατηρούμε τις κινητικές μας δράσεις και τη σχέση με τις δράσεις των άλλων μέσα από μια διαδικασία ερεθίσματος – αντίδρασης. Ανακαλύπτουμε τη δύναμη του να ενεργοποιούμε την αυθεντική σωματική έκφραση, βρίσκοντας τί ακριβώς μας ευχαριστεί στην αυτοσχεδιαστική κινησιολογική συνδιαλλαγή .

Ξεκινάμε όλοι μαζί ως ίσα και πολύτιμα μέλη του ensemble γκρουπ. Συνδυάζοντας πρακτικές Σωματικού θεάτρου και δομημένους αυτοσχεδιασμούς καλλιεργούμε : τη συνειδητή κίνηση / την ανακάλυψη της αισθητήριας επικοινωνίας – αφή, όραση / την ενεργοποίηση της επικοινωνίας μέσω της ενόρμησης / την αυτοπεποίθηση στην ελεύθερη εκφραστική διαδικασία.

Η εκπαίδευση επικεντρώνεται στα εξής: άμεση σύνδεση και ενεργοποίηση σώματος- μυαλού - ερεθίσματος- αντίδρασης. Ball Game, Τεχνικές συντονισμού κίνησης, ρυθμού, συναίσθησης. Τεχνικές δυναμικής σχέσης σώματος – χώρου. Κινησιολογικοί αυτοσχεδιασμοί / χορός σε ζευγάρια, μικρά και μεγάλα γκρουπ

Που απευθύνεται : Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες χορευτές, ηθοποιούς, σπουδαστές παραστατικών τεχνών και σε όσους έχουν ασχοληθεί με οποιοδήποτε σχετικό είδος σωματικής άσκησης (χορό, πολεμικές τέχνες κλπ)

Αλίκη Δουρμάζερ (εκπαιδεύτρια σωματικού θεάτρου)

----------2 στήλες --------------------------------